Skils Heroes in Geldermalsen

09 juli 2019

Alle vier de studenten zijn door naar de finale van Skills Heroes in de RAI in Amsterdam

Na twee spannende weken was nu eindelijk de verlossende email van de Skills Heroes binnengekomen! De training heeft zijn vruchten afgeworpen: Alle vier de studenten zijn door naar de finale van Skills Heroes in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze finale strijden zij om het Nederlands kampioenschap timmeren en metselen.

De studenten hebben een geweldige prestatie geleverd, waar ze erg trots op mogen zijn. Tijdens de kwalificatiewedstrijd waren ze allemaal geconcentreerd aan het werk. De studenten hebben allemaal persoonlijk complimenten gekregen van de jury. Een mooi compliment over de manier van communiceren, de rust die uitstraalden en natuurlijk de kwaliteit van hun vakmanschap.

Van links naar rechts:

Jordy van Utrecht, Jothan van Eck, Daan weijgertze en Mathijs Mulder

Excellent vakmanschap

Het Excellent Vakmanschap is een titel die vergelijkbaar is met het vroegere meesterschap. Dat een aantal van deze jongens de titel heeft behaald is een mooie aanvulling op hun carrière en verdient een plekje op hun CV. Deze titel kunnen ze verdienen door een score te behalen van 500 Punten of meer tijdens de Skills wedstrijden. Het is “het bewijs” dat ze hun vak verstaan en er trots op zijn. Meer informatie over het Excellent Vakmanschap is te vinden op de website van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Uitslagen:

Daan weijgertze         1e plaats Timmeren       566 Punten         Excellent Vakmanschap

Mathijs Mulder            3e plaats Timmeren       515 Punten         Excellent Vakmanschap

Jordy van Utrecht       3e plaats Metselen         502 Punten         Excellent Vakmanschap

Jothan van Eck           4e plaats metselen         499 Punten

Nu gaan we op volle kracht op weg naar het NK. De trainingen zullen moeilijker en intensiever worden, want we gaan er voor de volle 100% tegenaan! De studenten hebben er zin in en zijn super gedreven, wat mij als instructeur ook weer motiveert.

Wij als Bouwmensen Rivierengebied erg trots dat, Mathijs Mulder, Daan weijgertze, Jordy van Utrecht en Jothan van Eck namens ons gaan schitteren op het NK.

Het NK vindt plaats van 16 t/m 18 maart 2017 in de RAI in Amsterdam. Graag zou ik u namens de studenten willen vragen om hun te komen aanmoedigen! U bent van harte welkom. Voor meer informatie hierover verwijs ik u graag door naar de website van Skills Heroes: http://worldskillsnetherlands.nl/skillsthefinals/

Frank Stuip

Instructeur Bouwmensen Rivierengebied