Jacobus Fruytier scholengemeenschap en RSG N.O. – Veluwe winnaars

Treehouse Challenge haalt het plezier in bouwen naar boven

Er werd druk gezaagd, geboord, getimmerd en overlegd. En het resultaatΒ Β  was fantastisch.Β  De deelnemers aan de vijfde editie van Treehouse Challenge van Bouwmensen Apeldoorn maakten robuuste, stoere boomhutten.

Winnaar van de mooiste boomhut werd Jacobus Fruytier Scholengemeenschap Apeldoorn. De samenwerkingsprijs ging naar het team van RSG N.O.- Veluwe. Jacob Brobbel van NewTechPark Apeldoorn reikte de prijzen uit- een beker voor de winnaars en voor iedere deelnemer een certificaat en een leuke goodiebag met inhoud.

Doel van de beroepenwedstrijd is, leerlingen kennis te laten maken met de bouw. Er deden zes regionale VMBO-scholen mee met in totaal achttien leerlingen, die zes boomhutten bouwden. Zij volgen niet allemaal een bouwopleiding, maar hebben welΒ  gevoel bij techniek. Tijdens de wekenlange voorbereiding kregen zij ondersteuningΒ  van Bouwmensen.

Ontwerp

β€˜β€™De boomhuisjes werden niet zomaar in elkaar gezet, maar volgens een goed doordacht ontwerp, β€˜β€™ zegt organisator Berry Schut en Jurylid Robin de Vries van Bouwmensen. Robin zat samen met oud-instructeur Addy Veldhoen in de jury en beoordeelde de Treehouses onder meer opΒ  gereedschapsgebruik, samenwerking, veiligheid, netheid en uiterlijk.

Bus vol klasgenoten

De challenge was op het terrein van Bouwmensen aan het Kanaal Noord. De tweede dag werden klasgenoten door Bouwmensen per bus opgehaald om de deelnemers aan het werk te zien en hen aan te moedigen.  Ook ouders, verzorgers, leraren en vrienden kwamen langs en hebben de prijsuitreiking bijgewoond. De treehouses krijgen een mooie bestemming. Zo zijn boomhutten na eerdere wedstrijden geschonken aan een school of een buurt en één exemplaar aan  een Roemeens weeshuis.

Robin en Berry kijken terug op een paar leuke, spannende dagen. β€˜β€™Het was hard werken,Β  want in twee dagen moest de klus geklaard zijn. De scholen kregen een mooiΒ  podium om te laten zien wat ze in huis hebben. Het plezier in het bouwen straalde er vanaf. Na de enerverende dagen zien we dat er meer leerlingen kiezen voor onze bouwopleiding.’’