Open dag Bouwmensen Apeldoorn en Deventer

Snuffelen aan een stukje vaktrots en aan de carrièrekansen in de bouw

Zonder bouw geen vooruitgang, maar hoe zit het met jouw persoonlijke ontwikkeling? Bouwmensen Apeldoorn en Deventer openen op zaterdag 30 november hun deuren voor iedereen die een opleiding in de bouw overweegt. Test je skills in de werkplaats, bekijk demonstraties en maak kennis met docenten en met leerwerkbedrijven.

Bouwmensen: praktijkgericht leren

Bouwmensen is een opleidingsbedrijf voor de bouw. De focus ligt op MBO niveau 2, 3 en 4. Niveau 1 word ook aangeboden. Degelijk, praktijkgericht onderwijs, dat variëert van de opleiding timmerman, metselaar en tegelzetter tot de doorgroeimogelijkheid naar aankomend uitvoerder op niveau 4. Tijdens je studie ga je meteen aan de slag bij een erkend leerbedrijf.

Open dag

Op zaterdag 30 november opent zowel de locatie in Apeldoorn, als Bouwmensen Deventer haar deuren voor een open dag. Iedereen die kennis wil maken met de beleving van pure ambacht, gecombineerd met hedendaagse theorie is tussen 10:00 en 15:00 uur van harte welkom aan de Sleutelbloemstraat 69B in Apeldoorn en bij de Technicampus in Deventer, aan de Schonenvaardersstraat 6.

Het programma

Naast een kijkje in de theorielokalen en in de opleidingswerkplaats, kun je op 30 november ook zelf ervaren hoe het is om een opleiding bij Bouwmensen te volgen. Er zijn docenten en leerlingen die hun praktijkervaring delen, er worden video’s getoond en we laten zien hoe je met behulp van een Robotic Total Station digitaal een bouwplaats kunt uitzetten. Bij Bouwmensen Deventer zijn ook bedrijven aanwezig: aannemers waarmee wordt samengewerkt in leerwerktrajecten.

Een leerling aan het woord

Mitch is een leerling van Bouwmensen Deventer. Hij zit in het derde en laatste jaar van de opleiding tot allround metselaar en werkt bij aannemersbedrijf Haarman in Harfsen. “De opleiding past bij mij door de verhouding praktijk en theorie. Ik wilde het vak ervaren en door in de praktijk te werken leer je het werk als geen ander kennen. Je wordt begeleid door een ervaren leermeester bij het bedrijf waar je aan de slag gaat. In het begin ga je samen op pad, op den duur kan je steeds meer zelf. Bij de Bouwmensen word ik goed geholpen met de theorie en krijg ik veel doorgroeimogelijkheden. Ik zou de opleiding aan iedereen aanraden!”

Martien van Reen, Bouwmensen Apeldoorn:

“Een bouwopleiding is veel meer dan leren om timmerman of metselaar te worden. De bouw is een hele diverse branche, je kunt jezelf helemaal specialiseren. Er wordt ook veel samengewerkt, iedereen draagt letterlijk zijn steentje bij aan een project en samen dragen ze een stukje vaktrots. Die beleving willen we op de open dag overbrengen, zodat toekomstige leerlingen zelf kunnen proeven aan ons vak.”

Jan van Duuren, Bouwmensen Deventer:

“Er liggen veel carrièrekansen in de bouw. Het is een veerkrachtige sector die veel toekomstperspectief biedt. Er is werk in overvloed en met een vergrijzingsgolf voor de deur, durf ik wel te zeggen dat je een langdurige baangarantie hebt als je voor een bouwtechnische opleiding kiest. Een goede keuze voor je toekomst dus!”