Nieuwe directeur in Leiden

09 juli 2019

ven voorstellen… Wim Schouten,

Sinds 1 maart j.l. is er een samenwerking opgestart tussen Bouwmensen Leiden en Bouwmensen Delft.
Vanuit deze samenwerking ben ik door de besturen aangesteld als directeur van beide vestigingen. Ik wil me in het kort aan u voorstellen, in de nabije toekomst hoop ik ook persoonlijk met u kennis te kunnen maken.
Ik ben 54 jaar, ruim 30 jaar gehuwd met Annegreet en hebben we samen 2 volwassen kinderen. Geboren en getogen in Valkenburg ZH en inmiddels ruim 20 jaar met veel plezier woonachtig in Katwijk aan Zee. De regio Leiden ken ik dan ook goed.
Nadat ik in 1983 mijn onderwijs bevoegdheid heb gehaald, ben ik via diverse functies in  het bedrijfsleven in 1990 op een MTS in Den Haag terecht gekomen. Hier heb ik lesgegeven in bedrijfskundige- en praktische vakken en ben ik, na het volgen van een Hoger Management opleiding, teamleider geworden van het contractonderwijs. In 2002 ben ik overgestapt naar Centrum Vakopleiding in Den Haag en Utrecht, de opleidingstak van Arbeidsvoorziening, waar ik manager werd van de ruim 10 verschillende techniekopleidingen die er gegeven werden.
In augustus 2005 ben ik directeur geworden van het samenwerkingsverband in Delft, waar we ons in 2012 aangesloten hebben bij de Coöperatie Bouwmensen. De afgelopen jaren is samen met het team hard gewerkt aan de continuering van het opleidingsbedrijf en de realisatie van een ‘nieuw’ opleidingspand, waar we het onderwijs van de toekomst op een moderne manier vorm kunnen geven. We hebben op dit moment ruim 90 leerlingen in opleiding.
Naast het directeurschap van Delft heb ik diverse functies in landelijke overlegstructuren bij Bouwend Nederland en SBB, waardoor ik goed op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen.
In mijn vrije tijd houd ik me bezig met vrijwilligerswerk binnen een aantal verenigingen, die onder andere met mijn hobby’s verband houden. Ik speel tafeltennis in competitieverband en mag verder graag motorrijden, fotograferen en een rondje golfen.
Ik hoop samen met de besturen en de teams van Leiden en Delft de opleidingen op een goede wijze gestalte te kunnen geven, waardoor we naar de toekomst toe een sterke regio kunnen vormen en daardoor het opleiden van voldoende gekwalificeerde werknemers voor de bedrijven in de regio veilig kunnen stellen.

Wim Schouten.