Binnen, in de kantine van Bouwmensen Friesland is het een drukte van belang en rondom de vestiging in Leeuwarden is bijna geen parkeerplek meer te vinden.

Het zijn zo’n 70 leermeesters, leerlingbegeleiders en uitvoerders van verschillende bouwbedrijven in Friesland die op dinsdag 26 november 2019 bij elkaar zijn gekomen. Dit op uitnodiging van Bouwloket, Bouwmensen, ROC Friesland College en ROC Friese Poort.

Bij de opening werd aangegeven hoe belangrijk het is dat alle aanwezige partijen samenwerken om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Daarbij werd de waardering uitgesproken over hoe iedereen daar al een invulling aan geeft.

Het doel van de bijeenkomst was om de leermeesters te vertellen wat de bouwopleidingen vandaag de dag inhouden en hoe de studenten (en dus toekomstige medewerkers) optimaal begeleidt kunnen worden. Naast de opleiders presenteerden ook SBB (erkenning leerbedrijven) en Volandis (kennis- en adviescentrum) zich aan de deelnemers.

De praktische workshop over het leerlingvolgsysteem Trajectmap werd met veel enthousiasme ontvangen. Daar werd ook de nieuwe app gelanceerd, waardoor het voor de leermeesters en leerlingbegeleiders na vandaag een stuk gemakkelijker wordt om bouwstudenten te begeleiden.

Bij het napraten, onder het genot van een Chinees buffet, werd duidelijk dat de bijeenkomst niet alleen voldeed aan de verwachtingen maar ook aan de behoefte om elkaar als partners in de bouw te ontmoeten. Er werd ook aangegeven dat de leermeesters meer interactie wensen tussen leerling, opleiders, begeleiders en bedrijven en dat wat hen betreft de communicatie daarbij in de toekomst nog beter kan.

Vanwege de wederzijdse informatieverstrekking is de bijeenkomst zowel voor de deelnemende als organiserende partijen een succes geweest. Daar kunnen we gezamenlijk verder op bouwen!