1 + 1 = 3. Dat rekensommetje klopt natuurlijk niet. Maar het wordt vaak gebruikt om de meerwaarde van samenwerking aan te geven. Als je samen iets doet, bereik je méér. Dat geldt ook voor bouwopleidingen.

Femke van Werven (36) is manager van de bouwopleiding bij ROC Aventus in Apeldoorn. Vincent Seubring (28) is er docent. ‘’We werken heel nauw samen met Bouwmensen Apeldoorn. Dat geeft duidelijk meerwaarde. Studenten zijn bij ons in goede handen.”

Samen leiden we ruim honderdtwintig studenten op. “We hebben er heel bewust voor gekozen om samen vanuit één locatie de opleiding vorm te geven. De docenten van Aventus geven les vanuit de theorielokalen op de bovenverdieping van Bouwmensen Apeldoorn. Dat maakt het mogelijk om veel onderling te overleggen, niet alleen tijdens vastgestelde overlegmomenten maar juist ook tussendoor. Als theoriedocenten iets willen weten over hoe het gaat in de werkplaats, lopen ze gewoon even naar beneden. En als een praktijkdocent denkt dat een student extra theorie nodig heeft, neemt hij de trap naar boven en overlegt hoe hij bijgespijkerd kan worden. Op deze manier krijgen de studenten de beste begeleiding.’’