Woontorens – Pulse Amsterdam

In Amsterdam Noord worden twee prachtige woontorens gebouwd onder de naam Pulse. Project Pulse omvat in totaliteit 219 appartementen, verdeeld over een woontoren van 46 meter en een woontoren van 72 meter. De woontorens worden aan elkaar gekoppeld middels een zogenaamde ‘plint’, waarin kantoren, een fietsenstalling, een museum en horecagelegenheden worden opgenomen.

Locatie: Amsterdam
Oplevering: 2020
Aantal appartementen: 219
Oppervlakte kantoren: 4.000 m²
Gerelateerde opleidingen: –
Bijzonder: Logistieke uitdaging

In opdracht van Wonam bouwen UBA en Bouwbedrijf de Nijs Project Pulse in het Stationsgebied van Amsterdam Noord. Een mooi project met een combinatie van wonen, cultuur en kantoren.

Gebouwd op toplocatie

De locatie ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord-Zuidlijn. De twee woontorens vormen herkenbare bakens in het gebied en bieden een prachtig uitzicht over landelijk Noord, Amsterdam en het IJ. In de twee torens komen in totaal circa 219 huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc). De begane grond wordt een grote open ruimte voor een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de 4.000 m2 kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping. Voor de werkers een eet-, drink- en ontmoetingsplek, voor bewoners een gezellige plek, zowel overdag als s ’avonds. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle gedurende de hele dag. 

Logistieke uitdaging

Project Pulse ligt aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord-Zuidlijn. Een ideale locatie voor de Young Professionals die er komen te wonen. De locatie brengt echter ook wel een bepaalde uitdaging met zich mee vanwege de beperkte ruimte voor de kranen en de drukte rondom het terrein brengt ook voor leveranciers uitdagingen met zich mee omdat ze niet ‘zomaar’ ergens stil kunnen gaan staan voor het laden en lossen.

Daarnaast is veiligheid natuurlijk ook van groot belang, in verband met een grote hoeveelheid reizigers, verkeer en winkelend publiek.

Project in beeld