Beroepsoriëntatieweken van start

Beroepsoriëntatieweken  2020 

Op dinsdag 2 juni zijn wij gestart met onze jaarlijkse oriëntatieweken. Dit jaar in een iets aangepaste versie, in verband met de maatregelen omtrent het corona-virus. We zijn trots dat we als team onze nieuwe studenten in een veilige omgeving kunnen ontvangen.

Tijdens deze beroepsoriëntatieweken ontvangen wij leerlingen die zich in hebben geschreven bij één van onze opleidingen. In deze week voeren zij praktijkopdrachten uit, en vinden er gesprekken plaats met de instructeur. De instructeurs geven uitleg, begeleiden en observeren. Zij kijken o.a. naar de praktische vaardigheden van de student en naar inzet, motivatie en werkhouding.

Aan het einde van een oriëntatieweek vindt er een gesprek plaats tussen de instructeur en de student. Tijdens dit gesprek worden de bevindingen van de student en van de instructeur besproken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een student toch niet helemaal op zijn/haar plek zit. De student krijgt dan de mogelijkheid om zich voor een andere discipline aan te melden en weer opnieuw aan een oriëntatieweek deel te nemen.

Op deze manier hopen wij nieuwe studenten zoveel mogelijk te begeleiden bij hun studiekeuze. Wij vinden het belangrijk dat zij op hun plek zitten en hopen natuurlijk op veel vaktalenten voor de bouw- en infrasector!