Aanmelden - Alles over onze bouwopleidingen

Alles wat je moet weten over onze bouwopleidingen

De bouw heeft toekomst! In de komende jaren hebben we aanpakkers nodig, die Nederland samen met ons een stukje mooier maken. Bij Bouwmensen Deventer – Raalte – Zutphen leiden we je op tot volwaardig vakman of -vrouw. Onze bouwopleidingen Timmeren, Metselen en Tegelzetten bieden de ideale mix van werken en leren. Instromen kan op elk moment. In dit artikel leggen we je uit hoe dit in de praktijk werkt.

Bouwopleidingen voor iedereen

Ben je een late beslisser, een zij-instromer of wil je switchen van opleiding? Al handig met gereedschap, of is alles nieuw voor je? Bij Bouwmensen maakt het niet uit wat je achtergrond is en wanneer je aan de opleiding wilt beginnen, als je maar handig wilt worden! We stellen onszelf en onze mbo-bouwopleidingen graag even aan je voor.

Bouwmensen Deventer – Raalte – Zutphen

Bouwbedrijven zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vakmensen zoals timmerlieden, metselaars en tegelzetters. Door deze aanhoudende vraag naar vaklieden is in 2012 Bouwmensen opgericht, vanuit de Vakgroep Opleidingsbedrijven van Bouwend Nederland. Een vereniging die, samen met infraopleidingsbedrijven, de bouwwereld van nieuwe generaties vakmensen voorziet. Bouwmensen Deventer – Raalte – Zutphen is één van de meer dan 30 locaties in Nederland. We zijn gevestigd in de TechniCampus in Deventer (Schonenvaardersstraat 6) en werken nauw samen met regionale opleidingscentra van Aventus en met bouwbedrijven in de omgeving.

#jegaathetmaken 👷‍♂

Door leerlingen zo goed mogelijk op te leiden, maken wij de bouw toekomstbestendig. De opleidingen zijn een combinatie van werken en leren. Je start altijd met de Try-Out Dagen. Hierbij kun je in onze werkplaats proeven aan de praktijk en kunnen wij een inschatting maken van je vaardigheden. Bevalt het van beide kanten, dan wordt je zo snel mogelijk aan een leerbedrijf en aan een leermeester gekoppeld. Dit regelen wij voor je. We zorgen ervoor dat je zo dicht mogelijk bij huis, bij een erkend leerbedrijf aan de slag gaat en dat je wordt begeleid door een opgeleide leermeester.

Op bouwbezoek
Op bouwbezoek voor onze bouwopleidingen

Onze bouwopleidingen

Wij bieden diverse mbo-bouwopleidingen, op verschillende niveaus. Hieronder vind je een overzicht. De meeste leerlingen stappen in op niveau 2 en kunnen vanuit daar doorstromen naar niveau 3 en 4. Bouwen is een serieus vak, iets waarvoor je de basis goed in de vingers moet hebben voordat je kunt doorstromen naar onze allround opleidingen. Om elkaar beter te leren kennen en je van passend advies te kunnen voorzien, plannen we een kennismakingsgesprek met onze loopbaanbegeleider. Hierbij krijg je uiteraard ook een rondleiding door onze werkplaats en door de lokalen in de TechniCampus.

De bouwopleidingen van Bouwmensen DeventerDe leerwegen: BBL en BOL

Naast de verschillende opleidingen, kun je bij ons ook voor verschillende leerwegen kiezen: BBL en BOL. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. In de praktijk komt dit neer op vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school. De andere mogelijke leerroute is de BOL-route: de Beroeps Opleidende Leerweg. Dit betekent dat je twee dagen per week theorielessen volgt, twee dagen stage loopt en één dag BPV hebt: Beroeps Praktijk Vorming. Wil je meer informatie over onze leerroutes of weten wat het best bij jou past? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, we vertellen je er graag alles over!

5 redenen om voor onze bouwopleidingen te kiezen

▪ Leren + werken = meteen verdienen
▪ Uitdagend werk: elk project is anders
▪ Baangarantie: de bouw heeft toekomst, in de komende jaren hebben we veel vakmensen nodig!
▪ Teamwork: bouwen is een teamsport, je doet het samen
▪ Werken met je handen: voor doeners die geen 9-tot-5-baan op kantoor willen