Vind een vestiging bij jou in de buurtAlle vestigingenMeer info
Zoek de opleiding die bij je past
Bij Bouwmensen word je in 2 tot 5 jaar opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4.
%3Ciframe+width%3D%221280%22+height%3D%22720%22+src%3D%22https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FQwSAF8here8%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C%2Fiframe%3E

Een project waarvoor leerlingen naar school willen…
Voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs heeft Bouwmensen een geweldig project ontwikkeld; Scapetown. Leerlingen maken op een speelse en uitdagende manier kennis met de bouw. Via een lesprogramma worden leerlingen uitgedaagd een  Scapehouse (Escaperoom) te bedenken en te ontwerpen. In een voor leerlingen zeer aansprekende context leren ze meer over techniek en bouw, maar ook samenwerken, ontwerpen en presenteren. Scholen strijden tegen elkaar voor het maken van het mooiste of leukste ontwerp. De ontwerpen worden door de klassen zo goed mogelijk gepresenteerd via tekeningen of een maquette.

Urenbelasting voor de docent
Houd er rekening mee dat er minimaal 7lesuren aan het project gewerkt dient te worden om een goed ontwerp en een mooie presentatie te maken. In deze lesbrief staat de tijdsbelasting uitgewerkt. De docent kan zelf kiezen welke onderdelen gedaan gaan worden. Er kan dus ook meer dan 5 uur besteed worden aan dit project. of een bezoek worden gebracht aan een Bouwmensen Vestiging. Ook daar worden Scapehouses gebouwd. De keuze is aan de docent hoeveel extra tijd er aan het project besteed wordt.  

Op bezoek bij een vestiging van Bouwmensen
Ook een excursie naar één van de vestigingen van Bouwmensen behoort tot de mogelijkheden. Leerlingen maken kennis met de praktijk van het bouwonderwijs. Er is vast een vestiging bij jullie in de buurt!

Naar Scapetown!
En last but not least… de beste ontwerpen mogen in juni 2017 met de klas gratis naar Scapetown: een van de grootste escaperooms ter wereld- op een geheime locatie in Nederland! Dat mag je niet missen dus…

Aanmelden
Op deze website vind je nog veel meer informatie. Zien we jullie terug in Scapetown?!

 

Scapetown; Hoe, Wat, Wanneer, Wie, Waarom... 

Nieuws
Bouwmensen Drenthe Noord-West Overijssel
Leerlingen vmbo leerjaar vier 'ruiken' aan het vak
Bouwmensen Limburg
Officieel geopend in Beek
Bouwmensen Midden-Holland
Sinterklaas bij Bouwmensen Midden-Holland
Bouwmensen Amsterdam
Inloopmiddag 13 december
Bouwmensen Apeldoorn
3FM Serious Request 2017 in Apeldoorn.
Bouwmensen Twente
Diploma uitreiking 2017
Bouwmensen Twente
Afscheid Herman Slot
Bouwmensen KZW
Open dagen Bouwmensen KZW
Bouwmensen 's-Hertogenbosch
Uitstraling en zichtbaarheid
Bouwmensen 's-Hertogenbosch
De 26e Doe-Dag van het Elde College
Bouwmensen 's-Hertogenbosch
Grote belangstelling bij diploma-uitreiking
Bouwmensen Midden-Holland
Diploma-uitreiking niveau 2 en 3 leerlingen
Deel deze pagina op:
%3Ciframe+width%3D%221280%22+height%3D%22720%22+src%3D%22https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FQwSAF8here8%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C%2Fiframe%3E

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

 

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS