5 VERKOELENDE TIPS VOOR WERKEN BIJ TROPISCHE TEMPERATUREN.

08 juli 2019

Je zult het vast al gemerkt hebben de temperaturen in Nederland stijgen weer. De temperaturen stijgen deze week tot ver boven de 30℃. Dat kan natuurlijk heel gevaarlijk zijn en daarvoor hebben we 5 tips om je hoofd koel te houden onder de bouwhelm. Zie hier de 5 koeltips van Bouwmensen Apeldoorn

1. DRINK GENOEG

Zorg dat je tijdens de warme dagen genoeg vocht binnenkrijgt. Drink niet te koud, dat laat namelijk je lichaamstemperatuur later weer stijgen. Ook kan dit een nadelig effect hebben op je maag/darm stelsel, wat vervelend is voor je collega die van dezelfde dixi gebruik moet maken. Met drinken bedoelen we geen bier want van alcohol droog je namelijk uit!

2. VERKOEL JEZELF

Verkoel jezelf door af en toe je handen en polsen te koelen met koud water, doe je voeten in een koud badje of ga in de koelkast zitten. Probeer je werkzaamheden verder zoveel mogelijk in de schaduw uit te voeren

3. VERMIJD INSPANNING IN DE ZON

Tussen 12:00 en 16:00 is de warmte maximaal. Zorg dat je de werkzaamheden logisch indeelt door te beginnen met werken op een plek waar het in de middag veel te heet is. Op die manier kan je op het heetst van de dag werken in de schaduw. Work smarter, not harder!

4. SMEER JE GOED IN

Ondanks dat de zon voor 85% verantwoordelijk is voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam, is het belangrijk dat je jezelf goed blijft insmeren. Wees niet zuinig met de zonnebrand maar smeer je goed en royaal in. Niet te economisch denken dus!

5. STOP JE KUSSEN IN DE VRIEZER

Na een dag hard werken is er niks beter dan een goede nachtrust. Maar met het warme weer is dat niet altijd even gemakkelijk. Stop je kussen daarom in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft als je probeert in slaap te vallen. Ook helpt het om een bevroren fles water voor een ventilator te zetten. Dit zorgt voor een verkoelend briesje. Natuurlijk kan je ook gewoon in een ilgo gaan slapen. Ben je in één keer klaar.

Veel succes de komende week!