Kom in de bouw en volg een veelzijdige opleiding bij Bouwmensen

Als leerling van Bouwmensen zijn er drie plekken waar je de opleiding volgt: bij een ROC, bij een praktijkopleidingscentrum van Bouwmensen én bij een bouwbedrijf.

Om aan de slag te kunnen bij bouwmensen moet je eerst ingeschreven zijn bij een Regionaal Opleidingscentrum (ROC). Heb je dit nog niet gedaan, dan kunnen wij je helpen met het maken van de juiste keuze. Bij het ROC volg je een theorie-opleiding. Verder is het ROC verantwoordelijk voor deelkwalificaties, beroepstaken, thema's en certificaten. Ook het uiteindelijke - landelijk erkende - diploma krijg je van het ROC.
Bij welk ROC kun je terecht?

Bouwmensen is gedurende je opleiding voor de praktijkcomponent jouw thuisbasis. Met meer dan 30 vestigingen in Nederland is er altijd wel een in de buurt. Bij het regionale opleidingsbedrijf krijg je trainingen en oefeningen om praktijkvaardigheden aan te scherpen. Een vaste leerlingbegeleider geeft je extra begeleiding waar nodig. Eventueel ook bij het bedrijf waar je werkt.
Waar vind je onze vestigingen?

Indien je een bbl opleiding volgt, werk je een belangrijk deel van de opleiding bij een bouwbedrijven die is aangesloten bij Bouwmensen. Je kunt zelf een bedrijf aandragen, of samen met Bouwmensen bekijken welk bedrijf het beste bij jou past.
Het meest actuele overzicht met erkende leerbedrijven in de bouw is te vinden op de website stagemarkt .nl
Hier kun je een selectie maken per opleiding en regio.

Als een bedrijf niet genoemd wordt in de lijst, dan kan het zijn dat zij nog bezig zijn met de erkenning. Neem in dat geval contact op met ons op. Via Bouwmensen kan de erkenning misschien (sneller) geregeld worden en kun je bij dat bedrijf geplaatst worden.

 

Verder in de bouw

Gedurende je opleiding krijg je begeleiding van Bouwmensen. Als BBL-leerling krijg je een leer-arbeidsovereenkomst en als BOL-leerling een stage-overeenkomst met Bouwmensen. Nadat je het diploma hebt gehaald, kun je vaak aan de slag bij het bedrijf waar je in opleiding was. Als je wilt doorstuderen, of bij een ander bedrijf aan de slag wilt, begeleiden we je graag.
 


 

Vind een vestiging bij jou in de buurtAlle vestigingenMeer info
Zoek de opleiding die bij je past
Bij Bouwmensen word je in 2 tot 5 jaar opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4.
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS