Vind een vestiging bij jou in de buurtAlle vestigingenMeer info
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Informatie voor ouders

Kiest uw zoon of dochter voor het opleidingstraject van werken en leren, dan ligt er een mooie toekomst met uitstekende carrièremogelijkheden in de bouw in het verschiet.

Opleidingsbedrijf Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 vestigingen in Nederland. In samenwerking met ROC's en erkende leerbedrijven bieden wij bbl-opleidingen (beroepsbegeleidende leerweg) aan bouwtalent. Afhankelijk van bol of bbl route gaat uw zoon of dochter één of meerdere dagen per week naar school. Een belangrijk deel van de week is hij/zij aan het werk als leerling bij een bouwbedrijf, of volgt hij/zij praktijklessen bij Bouwmensen.

 

Waarom is een veelzijdige beroepsopleiding bij Bouwmensen goed voor mijn zoon of dochter?

Er zijn meerdere redenen waarom leerlingen met plezier hun opleiding bij Bouwmensen volgen. Voor velen is dat het salaris dat zij bij een bbl-opleiding ontvangen. Maar wat minstens zo belangrijk is: ze worden vooral beoordeeld op hun bouwtalent. Wij leren hen dat technische vaardigheden goud waard zijn in het bedrijfsleven. Dat is een enorme stimulans om de opleiding af te maken.

De pluspunten voor leerlingen op een rij:

  • Leren in de praktijk, bij een bouwbedrijf dat bij de leerling past
  • Persoonlijke begeleiding tijdens de opleiding. We bespreken regelmatig met de leerling hoe de studie verloopt
  • Nationaal erkend diploma
  • Vooruitzicht op een goede toekomst
  • Bij de bbl-opleiding een salaris

 

Zit er voldoende toekomst in de bouw?

Natuurlijk wilt u het beste voor uw zoon of dochter. Niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. We kunnen u gerust stellen: met een bouwdiploma op zak gaan er vele deuren open voor uw kind.

Zo voorspeld het Economisch Instituut voor de Bouw dat vanaf 2018 de bouw zich hersteld en dat de werkgelegenheid weer aantrekt. Vanwege de vergrijzing en de lage instroom zal in de bouw na de crisis snel veel vraag ontstaan naar geschoold personeel. Die vraag naar personeel zal worden versterkt door een aantrekkende economie. Het UWV verwacht dat het aantal vacatures dat ontstaat in de bouw stijgt van circa 18.000 dit jaar naar gemiddeld 28.500 in de periode 2015-2018. Al die arbeidsplekken zullen opgevuld moeten worden. Maar ook als uw zoon of dochter wil doorleren, of later een eigen bedrijf wil starten, is een bol of bbl-opleiding bij Bouwmensen een ideaal startpunt.

Wilt u meer weten over onze opleidingen? Of heeft u bijvoorbeeld vragen met betrekking tot de kansen voor uw zoon of dochter in bouw? Wij maken graag tijd vrij voor een gesprek.


 

De bouw trekt weer aan!

Opleidingen
Met de opleidingen van Bouwmensen wordt je in 2 tot 5 jaar bijvoorbeeld; timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4.
Over Bouwmensen
Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infra-opleidings­bedrijven. Er zijn meer dan 30 Bouwmensen-vestigingen in Nederland die een breed opleidingsaanbod voor de bouw en infra sector aanbieden. Voor een goede start van een bouwcarrière begin je bij Bouwmensen.

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS