Vind een vestiging bij jou in de buurtAlle vestigingenMeer info

De bouw trekt weer aan!

Film Bouwmensen

Hét opleidingsbedrijf voor de bouw!

Wil jij een mooi vak leren met toekomstmogelijkheden? Kies dan voor de praktijkopleidingen van Bouwmensen! Er zit er ook één bij jou in de buurt.

Lijkt het je leuk om in de bouw te werken, om nieuwe bouwwerken te maken, of onderhoudswerk te doen aan oude gebouwen? Werken en leren tegelijk spreekt jou aan? Net als lekker buiten aan de slag en de handen uit de mouwen steken? Dan is een opleiding bij Bouwmensen echt iets voor jou! 

Bij Bouwmensen gaan theorie en praktijk hand in hand. Je zit dus niet de hele week op school. Tijdens de opleiding staat de praktijk centraal. Een unieke combinatie, die jou optimaal klaarstoomt voor het échte werk.

Afhankelijk van bol of bbl route volg je één of meerdere dagen onderwijs op het ROC. Indien je een bbl-opleiding volgt, dan besteed je het grootste deel van je tijd als leerling bij een bouwbedrijf. Je krijgt praktijkscholing in een volledig uitgeruste werkplaats en en we helpen je bij de praktijkopdrachten bij een bouwbedrijf bij jou in de buurt.

 

Een opleiding bij Bouwmensen houdt het volgende in:

  • Uitstekende leer- en werkomgeving
  • Opleiding met toekomstperspectief en carrièremogelijkheden
  • Een erkende mbo-opleiding
  • Je gaat werken of stage lopen bij een aangesloten bouwbedrijf
  • Je volgt een theorie-opleiding op het ROC
  • Je ontvangt een prima stagevergoeding of salaris
  • Bouwmensen biedt praktijkscholing in een uitstekend ingerichte werkplaats  en professionele begeleiding voor de praktjkopdrachten
     

Wat leer je?

Natuurlijk leer je allereerst alles op het gebied van de richting die je gekozen hebt. Maar de moderne vakman is van meerdere markten thuis. We leren je ook technische vaardigheden net buiten je vakgebied. Zo kun je makkelijker samenwerken met je collega’s op de bouw. Je leert om te gaan met opdrachtgevers en we leren je werkplanning en werkvoorbereiding. Daarnaast zorgt Bouwmensen voor een uitstekende begeleiding tijdens de opleiding. We bespreken regelmatig hoe je studie verloopt zodat jij weet dat je op koers blijft. In de bouw kun je op talloze manieren doorgroeien. Kijk welke opleiding jou het best bevalt.
 

Toelatingseisen

Het zou mooi zijn als je een vmbo bouwtechniek diploma hebt behaald, maar ook met een ander diploma kun je aan de opleiding beginnen. Wel wordt iedereen die met een opleiding wil beginnen eerst getoetst. Zo krijgen wij een beeld van wat je kunt. Zelf krijg je een beeld van wat de opleiding en het werk inhoudt. De meeste jongeren zullen na de toetsweken eerst nog een basisopleiding volgen om op het vereiste niveau te komen. Als je daar klaar mee bent dan kun je aan de slag bij een inlenend bouwbedrijf
 

Jouw toekomst in de bouw begint hier

Maak werk van jouw bouwtalent. Kies voor de ideale combinatie tussen leren en werken: meld je aan bij Bouwmensen en word een echte vakman of -vrouw.
 


 

Zoek de opleiding die bij je past
Bij Bouwmensen word je in 2 tot 5 jaar opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4.
Schrijf je nu in!
Is je interesse gewekt en wil je beginnen met een opleiding? Schrijf je dan nu in.
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2017 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

Meer over Bouwmensen en onze bouwopleidingen

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS