De bouw blijft groeien. Ook in 2017!

Volg nu een opleiding in de bouw!

Wil jij een mooi vak leren met toekomst?

Vind een vestiging bij jou in de buurt

Informatie voor bedrijven

Cursussen & trainingen

Uitzendkrachten

on
Vind een vestiging bij jou in de buurtAlle vestigingenMeer info

Een project waarvoor leerlingen naar school willen…
Voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs heeft Bouwmensen een geweldig project ontwikkeld; Scapetown. Leerlingen maken op een speelse en uitdagende manier kennis met de bouw. Lees meer...

Welkom bij Bouwmensen!

Welkom in de wereld van de bouw

Bouwmensen zorgt met moderne, goede en praktijkgerichte opleidingen voor voldoende goed opgeleide en gekwalificeerde vakkrachten in de bouwbranche.

Zonder bouw geen vooruitgang. We wonen beter, werken mooier en reizen sneller dankzij de inzet van goede bouwmensen. Zij leveren topprestaties vanaf de tekentafel tot op de werkplek. Bouwbedrijven floreren alleen met gemotiveerde en complete vakmensen.

Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infra-opleidings­bedrijven.
Er zijn bijna 30 Bouwmensen-vestigingen in Nederland.

Bouwmensen is het juiste adres voor:

  • Bouwopleidingen voor jongeren
  • Uitzendkrachten
  • Cursussen en trainingen voor vaklieden
  • Scholingsplan en loopbaanontwikkeling
  • Ontwikkelen personeelsbeleid en Advies op maat

 

CBS Kwartaalmonitor bouw,

derde kwartaal 2016 opnieuw stijging

De omzet in de bouw blijft groeien. Met een toegevoegde waarde die 9,5 procent hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar, was de bouw in het derde kwartaal de sterkst groeiende bedrijfstak van de Nederlandse economie. Het vertrouwen van ondernemers is groter dan ooit. Zo zijn de bouwondernemers onder meer positief over de werkgelegenheid.

Uit de kwartaalmonitor

Het totaal aantal banen in de bouw kwam in het derde kwartaal gecorrigeerd voor seizoenseffecten uit op 511 000. Dat zijn 3 000 banen meer dan in het tweede kwartaal. Net als in het tweede kwartaal ontstonden er afgerond 9 000 vacatures en werden er ongeveer 8 000 vacatures vervuld. Aan het eind van het derde kwartaal stonden 7 200 vacatures open, 400 meer dan een kwartaal eerder. De vacature-indicator voor de bouw, die verschillende verwachtingen over werkgelegenheid van ondernemers combineert, is aan het begin van het vierde kwartaal positief. Dit geeft aan dat het aantal vacatures in de bouw de komende maanden naar verwachting verder zal toenemen.

Lees hier de volledige kwartaalmonitor van het CBS

 

 

Zoek de opleiding die bij je past
Bij Bouwmensen word je in 2 tot 5 jaar opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt opleidingen volgen op mbo niveau 1 t/m 4.

De bouw heeft je nodig!

Jongeren
Zoek je leuk werk, met toekomst- mogelijkheden en een goed salaris? Ben jij graag buiten, werk jij graag met je handen en je hoofd? Dan is een opleiding bij Bouwmensen iets voor jou!
Bedrijven
Bouwmensen is uw partner in het vinden, binden en opleiden van bouwtalent. Bouwmensen ondersteunt u ook bij het opzetten van goed scholingsplan en personeelsbeleid. Bij Bouwmensen kunt u ook terecht voor cursussen en trainingen, uitzendkrachten en advies op maat.
Nieuws
De werkgelegenheid in de bouw zal voor het eerst sinds 6 jaar weer toenemen! In 2016 zullen er 5.000 voltijd banen bijkomen in de bouw. De komende 6 jaar zullen hier nog eens 60.000 banen bijkomen. Volg dus nu een opleiding bij ons!
Over Bouwmensen
Bouwmensen is een coöperatieve vereniging van bouw- en infra-opleidings­bedrijven. Er zijn meer dan 30 Bouwmensen-vestigingen in Nederland. Ze ontstond uit een initiatief van de vakgroep Opleidings­bedrijven Bouwend Nederland om de ontwikkelingen die het de sector moeilijk maken voor te blijven.

Welkom bij Bouwmensen!
Welkom in de wereld van de bouw.

Bouwmensen is hét opleidingsbedrijf voor de bouw. Wij zorgen voor voldoende instroom van vakbekwaam personeel voor de toekomst. Bouwmensen is een landelijke organisatie met bijna 30 aangesloten vestigingen. Wij werken samen met ervaren en betrokken partners in het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en met overheidsinstellingen. 

 

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS SHARK CMS